Over ons

C. Hecht & Co. b.v.

Samsonweg 57, 1521 RB Wormerveer, Netherlands

+ 31 75 647 5040

Email: Info@hecht.nl

Hoe het allemaal begon:

In 1931 startte Carl Hecht zijn bedrijf vanuit een woonhuis te Hilversum. Achter het huis werd een pand gebouwd waarin een werkplaats en een magazijn werden gevestigd. Tot 1990 zou deze locatie de basis van het bedrijf vormen. In 1990 werd de stap naar een nieuw bedrijfspand in Bussum gezet. Op basis van eigen schetsen werd een pand gebouwd dat veel efficiënter en ruimer was dan het gebouw in Hilversum. Niet langer was een "woonhuis" de basis maar een modern kantoor met een ruime showroom en magazijn. De wijziging van het assortiment en de explosieve groei van de werkzaamheden maakte in 2001 een volgende stap noodzakelijk. Er werd gezocht naar een nieuwe locatie en die werd gevonden op bedrijventerrein Het Noorderveld te Wormerveer aan de Samsonweg. Hier werd een pand gebouwd, wederom naar eigen idee en op de groei ontworpen. We beschikken over een ruim magazijn en een ruime showroom zodat wij u van hieruit volledig van dienst kunnen zijn.

Kwaliteit en continuïteit......

Dat de oudste klanten al meer dan 40 jaar hun producten bij ons kopen, is wellicht het beste bewijs van de kwaliteit van onze produkten en de aard van onze dienstverlening. Wat in 1931 startte als een productiebedrijf in kunststof (celluloid) halffabrikaten, met opslag en distributie vanuit Hilversum, groeide uit tot een professionele handelsonderneming met een uitgebreid leveringsprogramma. De basis hiervan bestaat momenteel uit:

bewegwijzeringssystemen, displaysystemen, standbouwsystemen, systemen voor winkelinrichting, graveermaterialen, naambadges en accessoires en gereedschappen voor de sign- en display industrie.

Het begon dus allemaal na de eerste wereldoorlog. In de turbulente jaren ´20 en ´30 van de vorige eeuw toen celluloid de enig beschikbare kunststof was voor een variëteit aan produkten: van jasbeschermers voor de rijwielindustrie, via brilmonturen en stuurbekleding tot klassieke bijtringen en aquariumartikelen. De core-business van het nog "jonge" Hecht stond volledig in het teken van de opslag en distributie van celluloid produkten en later van de toen nieuwe kunststof pvc.

De ontwikkelingen schreden voort, zo werden kwalitatief hoogstaande en gelaagde kunststofplaten op de markt gebracht, die vooral grote aftrek vonden in de graveerindustrie. Reeds in de jaren ´50 werd deze bedrijfstak belangrijk voor ons. Omdat we in de daarop volgende decennia een keur aan plaatmateriaal en daaraan gerelateerde graveer- en signprodukten in ons programma konden opnemen, groeiden we zo tot de totaalleverancier voor de graveer-, sign-, display- en standbouwindustrie. Dit alles werd gerealiseerd door dhr. A.B. Ekeler onze toenmalige directeur en degene die het bedrijf overnam van de erven Hecht in de jaren '60 en tot eind jaren '80 het bedrijf heeft geleid en eigenlijk de grondlegger is van het huidige leveringsprogramma. Dankzij zijn inspanningen en durf om te investeren hebben wij nog steeds een belangrijke plaats in de graveer- en sign sector. Zijn opvolger en zoon Ben Ekeler heeft in de jaren '90 het productengamma nog verder uitgebreid, nieuwe markten aangeboord en waar nodig zullen we dit blijven doen.

Uiteraard zou de oprichter van het bedrijf, Carl Hecht, het huidige produktenpalet niet meer herkennen. De merk- en soortnamen en zelfs de fabrieken die in 1931 vanzelfsprekend waren, zijn allang verdwenen. Andere fabrieken en merken zijn ervoor in de plaats gekomen. Namen die voor u en ons inmiddels een begrip zijn geworden.

Carl Hecht overleed in 1963 en heeft de expansie van de laatste decennia dus niet zelf mee kunnen maken, maar het zal hem deugd hebben gedaan dat het klassieke motto "onze service is spreekwoordelijk" nog elke dag in de praktijk wordt gebracht. Dat is ook zo gebleven onder de leiding van vader en zoon Ekeler en wat ons betreft continueren we dat tot in lengte van jaren.

MultiPly Stones

MultiPly Stones ABS met dunne toplaag in een stones look

MultiPly Stones is een ABS met een dunne toplaag, verkrijgbaar in diverse graniet- en marmerachtige kleuren geschikt voor traditioneel graveren en lasermarkeren.

Meer info